Kampenstraat 2e Oldenzaal

0541 536 681
Offerte

Aircosystemen

Aircosystemen in voertuigen zijn in te delen in 3 soorten

Het aircosysteem is onderhand bijna niet meer weg te denken in de moderne auto. Aircosystemen in voertuigen zijn in te delen in 3 soorten:

Handbediende aircosystemen

Bij dit systeem stel je zelf de temperatuur en blaaskracht in. Wil je het kouder hebben in de auto, dan stel je de temperatuur lager in of zet je de ventilator harder.

Semi-automatisch aircosystemen

Het systeem houdt zelf de temperatuur in de gaten, maar de blaaskracht wordt handmatig ingesteld. De temperatuur wordt gecontroleerd door diverse sensoren in de auto.

Vol-automatisch aircosystemen

Dit systeem wordt ook wel climate control genoemd. Buiten het instellen van de gewenste interieurtemperatuur hoef je hier zelf weinig aan te doen. Het systeem past zich verder automatisch aan de omstandigheden in en om de auto aan.

Een goed werkende airco is comfortabel en zorgt voor heerlijke koelte in de zomer. In het najaar, de winter en ook in het voorjaar voorkomt een goed werkende airco beslagen ramen. Het aircosysteem (handmatig en als climate control) onttrekt vocht aan de lucht, wat zorgt voor een droger interieur. En een droger interieur zorgt voor schonere ramen. Daarnaast is uit diverse onderzoeken gebleken dat een “koele” automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft.  De auto-airco zorgt uiteindelijk dan ook voor een betere veiligheid.

Periodiek onderhoud aan uw airco is belangrijk

Wat vaak vergeten wordt, is dat een autoairco vakkundig onderhoud nodig. Dit is in het belang van het milieu, maar vooral belangrijk voor de bedrijfszekerheid. Met regelmatig onderhoud voorkomt u bovendien grote onkosten. Vaak horen we van klanten dat de eigen garage geen aandacht aan de airco geeft. Uit ervaring weten we, dat dit inderdaad lang niet altijd als een standaard onderdeel van de onderhoudsbeurt wordt gezien. Een advies van ons: geef, als u uw auto voor onderhoud naar de garage brengt, ook even aan dat er gekeken wordt naar de airco.

Bedenk goed dat werken aan het aircosysteem specialistenwerk is. Begin niet zomaar zelf te sleutelen, dit veroorzaakt vaak meer ellende. Bovendien, een echte specialist heeft vaak de mogelijkheid om eventuele problemen op een goede en vooral gunstige manier op te lossen.

Meer informatie

We geven u graag meer informatie over de werking van het aircosysteem.

Maak nu een afspraak!

Maak nu een afspraak voor uw airco systeem of een airco onderhoudsbeurt

Maak een afspraak
hulp nodig? Wij helpen u verder

Openingstijden

  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:00 uur
  • Dagelijks gesloten 12:30 - 13:00 uur
  • Zaterdag Gesloten
  • Zondag Gesloten