Interieurfilter

Waarom een aparte pagina over het interieurfilter, zult u zich afvragen. We houden geen lang verhaal over waarom. Het enige wat we doen, is door middel van een aantal afbeeldingen laten zien waar dit filter regelmatig vervangen dient te worden.

Wat is een interieurfilter

In (bijna) elke auto is een interieurfilter gemonteerd. Dit wordt ook een pollenfilter genoemd. Deze laatste naam geeft wel aan wat de functie van het filter is: Het filter/zuivert de buitenlucht die via de instroomopeningen/ventilatiegaten de auto in komt. Dit is de lucht die door u en uw passagiers wordt ingeademd. Begrijpelijk dus dat het van belang is dat dit filter schoon is. Advies van autofabrikanten is om het interieurfilter 1x per jaar / om de 15.000 km te vervangen. Wij controleren bij elk bezoek aan de werkplaats het interieurfilter van uw auto. Onderstaande foto’s geven wel aan waarom we dit doen.

Een vervuild interieurfilter kan niet alleen gezondheidsproblemen veroorzaken. Doordat de doorstromende lucht wordt beperkt, kan de airconditionings- en verwarmingswerking beperkt worden. Met grotere schade aan het aircosysteem tot gevolg.

Een interieurfilter, zoals het hoort te zijn

Nieuw interieurfilter

 

Interieurfilters, zoals wij het in de werkplaats tegenkomen