Kampenstraat 2e Oldenzaal

0541 536 681
Offerte

Magneetkoppeling

Alles over de magneetkoppeling in uw airco

Magneetkoppeling

De koppeling verbindt de poelie met de aandrijfas van de compressor op het moment dat deze geactiveerd wordt. De elektromagneet trekt de poelie met een dermate hoge kracht naar zich toe, dat de poelie en de aandrijfas van de compressor met elkaar verbonden worden. In de elektrische aansluiting is een diode opgenomen om inductie, veroorzaakt door de elektromagneet, te voorkomen.

Een magneetkoppeling bestaat uit een deksel, afstandsring, borgclip, poelie, poelielager en een magneetspoel. Om een magneetkoppeling uit te zoeken, ontvangen we graag het originele nummer van de compressor en ter controle het kenteken van de auto.

Poelie

In sommige gevallen dient de complete poelie te worden vervangen. Dit is meestal het geval bij gebruik van kunststof poelies. Deze scheuren of knappen vrij snel. Een groot deel van de poelies is inmiddels los leverbaar.

Om de juiste poelie te kunnen aanbieden, hebben we het originele nummer van de compressor nodig. Geeft u daarbij ter extra controle het kenteken door. Zo worden foutieve leveringen zoveel mogelijk voorkomen. Voor een aantal types compressoren is ondertussen bekend welke poelie hierbij hoort, echter hiervan dient niet uitgegaan te worden.

Poelielager

Lagerschade kan onder andere ontstaan door een defecte spaninrichting of slijtage. Wordt hier niks aan gedaan, dan kan dit verdere schade aan de compressor of het gehele systeem tot gevolg hebben. Alleen het lager van de poelie vervangen, scheelt aanzienlijk in de prijs. Om de juiste te kunnen leveren, is het van belang om de binnendiameter (A), buitendiameter (B) en dikte (C) door te geven.

Geeft u daarbij ter verificatie ook even het origineel nummer van de compressor (indien afleesbaar) en ter extra controle het kenteken door. Zo worden foutieve leveringen zoveel mogelijk voorkomen. Voor een aantal types compressoren is ondertussen bekend welk lager hierbij hoort, echter hiervan dient niet uitgegaan te worden.

Magneetspoel

Voor veel types compressoren is inmiddels een losse magneetspoel leverbaar. Omdat bijna geen enkel automerk de spoel als origineel onderdeel levert, is het maar in zeer weinig gevallen mogelijk om via kenteken de juiste te achterhalen. Bovendien blijkt dan nog te vaak dat het toch niet de juiste maat of uitvoering is. Om een koppelingsspoel te kunnen leveren, is het dan ook van belang dat u eerst de spoel even demonteert. Met een foto van de voor- en achterzijde en de maten (buitendiameter (A), binnendiameter (B), gatmaat (C) en dikte (D)) kunnen wij de juiste spoel uitzoeken.

Geeft u daarbij ter verificatie ook even het origineel nummer van de compressor (indien afleesbaar) en ter extra controle het kenteken door. Zo worden foutieve leveringen zoveel mogelijk voorkomen. Voor een aantal types compressoren is ondertussen bekend welke spoel hierbij hoort, echter hiervan dient niet uitgegaan te worden.

Service

Twijfelt u of een compressor te repareren valt, dan is het altijd mogelijk deze bij ons langs te brengen of naar ons op te sturen. Wij testen deze dan en kijken wat er aan de hand is. Indien mogelijk vervangen we de kapotte delen. Een andere mogelijkheid voor onze zakelijke klanten is om zowel een vervangende compressor als een onderdeel van de compressor te bestellen. Na reparatie van de airco, zorgt u voor retournering van het niet gebruikte artikel.

 

Airco onderdelen bestellen?

In onze webshop vindt u alle benodigdheden voor onderhoud en reparatie aan uw aircosysteem.

Naar de webshop
hulp nodig? Wij helpen u verder

Openingstijden

  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:00 uur
  • Dagelijks gesloten 12:30 - 13:00 uur
  • Zaterdag Gesloten
  • Zondag Gesloten
Persoonlijk advies
Uitgebreid assortiment
Gecertificeerd personeel
Snelle levering